Mondjon nemet a depressziónak orbáncfűvel!

Egyre több ember fordul a gyógynövények jótékony hatásai felé és hagyja el a gyógyszereket. Németországban az emberek 82%-a választja a gyógynövényeket gyógyszerek helyett, és efelől a lelki eredetű problémák se kivételek. Az orbáncfű az egyik leginkább kutatott gyógynövény depresszióellenes és közérzetjavító hatásainak köszönhetően.

Mi a depresszió?

A depresszió jelentkezhet trauma hatására, de akár önmagától is kialakulhat. A depresszió pszichés betegség, felismerése a beteg számára nem egyszerű. A legalapvetőbb tünetei bűntudat, önvád, rossz hangulat, érdeklődés elvesztése, céltalanság, értéktelenség érzése, állandó kimerültség, alvászavarok. A depresszió leggyakoribb fajtájánál ezek a tünetek megfigyelhetőek, miközben a hangulati mélypont állandósulni látszik.

A depresszió tünetei

  • Fásultság
  • Rossz hangulat
  • A napi teendők iránti vágy elvesztése
  • Alacsony önértékelés
  • Alvászavar
  • Koncentrációszavarok
  • Emlékező képesség csökkenése
  • Fáradtság, fáradékonyság
  • Testtömeg változás (hízás vagy fogyás)
  • Gátoltság

Hogyan segíthet a depresszióban az orbáncfű?

Elsősorban az orbáncfű hipericin tartalma adja a gyógynövény természetes antidepresszáns hatásait. A hipericin befolyásolhatja az idegsejtek közötti ingerületátvivő anyagok mennyiségét és azzal, hogy jótékonyan befolyásolja ezt a folyamatot, érezhetjük kiegyensúlyozottabbnak, nyugodtabbnak magunknak.

A tudósok napjainkban se értik teljesen az orbáncfű hatásmechanizmusát; tisztázatlan, hogy mennyi az annyi, mitől függ a hatóanyagok maximális hatékonysága. Azt azonban kutatásokkal bebizonyították, hogy az enyhe és közepes súlyosságú depresszió esetén hatékonysága egyenértékű az antidepresszánsokkal. Szedése nem okoz gyógyszerfüggőséget, és az antidepresszánsok mellékhatásai se érvényesek az orbáncfű alkalmazása esetén.

Orbáncfű

Ha orbáncfűvel szeretnénk kezelni rossz közérzetünket, türelmesnek kell lennünk. Mint jóformán bármilyen más gyógynövény kivonat esetében, az orbáncfű hatóanyagai se azonnal hatnak. Nagyjából két hétnek kell eltelnie ahhoz, hogy a hatóanyagok kifejtsék jótékony hatásaikat. A kezelés időtartalma általában 4-6 hét.

Figyelmeztetés

Figyelmeztetés

Orbáncfű alkalmazása esetén érdemes tudni, hogy a fogamzásgátlók, antidepresszánsok, nyugtatók epilepszia ellenes és fájdalomcsillapító gyógyszerek hatékonyságát csökkentheti. Tartózkodjon az erős napsütéstől, mert fokozhatja a bőr fényérzékenységét.

Orbáncfű kivonatot tartalmazó készítmények,
gyógyteák, kozmetikumok

Hypericin - Orbáncfű és Rózsagyökér kivonat

Hypericin – Orbáncfű és Rózsagyökér kivonat


Az orbáncfű és a rózsagyökér egymással szinergiában álló gyógynövények, melyek jótékony hatással lehetnek a hangulatot befolyásoló élettani folyamatokra.

Zafir orbáncfű olaj

Zafir orbáncfű olaj kapszula – 60db


A benne lévő hatóanyagok azokat a szerveket erősíthetik, amelyek az ingerlékenység és a szorongás mértékét befolyásolhatják.

Vision Hiper - Orbáncfű, fekete peszterce, galagonya

Vision Hiper – 60 db kapszula


A Vision Hiper hatóanyagai hozzájárulhatnak a depresszió és a szorongás kezeléséhez, a stressz oldásához, az idegrendszer normál működéséhez.

 

 

 Herbária orbáncfű tea

Herbária orbáncfű tea – 25x2g filter/doboz


Belsőleg hatékony lehet szorongás és/vagy ideges eredetű nyugtalanság, kimerültség, klimateriális panaszok kezelésében.

Dr. Hauschka mandula-orbáncfű ápoló olaj

Dr. Hauschka mandula-orbáncfű ápoló olaj


Az orbáncfű és mandula olaj keveréke sebgyógyító hatású: segíthet égési sebek, besugárzások hatásának utókezelésében.

Farfalla Orbáncfű bázisolaj

Farfalla Orbáncfű bázisolaj


Bio olíva- és orbáncfűolaj hangulatjavító kombinációja. Feszültség oldó és gyulladáscsökkentő hatású.

Depresszió 2016. november 13.